zaterdag 15 september 2012

Draw Something (4School??)

Draw Something (4School)


Draw Something, wie kent het net? Het leuke verslavende spelletje voor op je telefoon of tablet. Je tegenstander probeert het door jou getekende woord te raden. Hiermee verdien je munten om uiteindelijk meer kleurtjes te kunnen kopen. 
Probeer zo ver mogelijk te komen. Eén fout geraden woord en je bent weer terug bij ronde 1...

Draw Something, niet alleen ontzettend leuk en vooral verslavend, maar ook zeer educatief. Zo bestond er eerst alleen een Engelse versie van het spel. Genoeg kinderen uit mijn stageklas die dit spelletje speelden. Woorden die ze geraden hadden, maar waarvan ze niet de Engelse benaming wisten, vroegen ze aan hun ouders. Zonder dat ze het in de gaten hadden, leerden ze Engelse woorden. 

Naar mijn mening zou Draw Something er goed aan doen om een app 4 school uit te vinden. Met vooral korte simpele woorden. De leerlingen kunnen tegen elkaar spelen zonder dat ze in de gaten hebben dat ze een andere taal leren en creatief bezig zijn. Draw Something hoeft van mij niet alleen in het Engels, laat die Franse en Duitse versie ook maar komen! Ook leerlingen in het middelbaar onderwijs spelen dit spel. En zeg nou eerlijk, wie niet?! Bron: Eigen ervaring met de app Draw Something.

1 opmerking: